Event Fotografie

Wat is evenementenfotografie precies?

Wat is evenementenfotografie precies? Kortom, een evenementenfotograaf richt zich op het maken van foto's op feesten, evenementen, bruiloften, verjaardagen, jubilea en andere evenementen. Een algemenere term voor evenementenfotografie, een herhalende stap en / of achtergrond wordt ook typisch gebruikt bij dergelijke evenementen.

Als je evenementenfotografie als een kunst beschouwt, is het interessant dat velen die als professionals in de fotografie worden beschouwd, zichzelf eigenlijk niet als ambachtslieden beschouwen. Het is nauwkeuriger om het als creatieve kunst te omschrijven. Als u iemand bent die een aantal van deze vaardigheden onder de knie heeft, is het geen wonder dat u een van de meest gewilde evenementenfotografen bent geworden. Hier zijn slechts enkele van de technieken die worden gebruikt door enkele van de beste evenementfotografen die er tegenwoordig zijn.

Een techniek die vaak wordt gebruikt bij evenementenfotografie, is het gebruik van time-lapse-fotografie in de vorm van een bewegend beeld dat van het evenement zelf wordt gemaakt. Veel mensen raken geïntimideerd als ze deze techniek voor het eerst zien, maar het is eigenlijk heel gemakkelijk te bereiken. Verander eenvoudig de snelheid van de camera in kwestie en het zal profiteren van wat uw onderwerp op exact hetzelfde moment doet.

Dit is een andere techniek die een professionele fotograaf kan gebruiken. Het wordt vaak gebruikt bij bruiloften, recepties, proms, lunches en meer. De techniek maakt gebruik van een bewegende camera, ook wel een "lens" genoemd, die achter het onderwerp is gemonteerd en mee beweegt tijdens het maken van een reeks foto's. De fotograaf kiest vervolgens welk frame op de foto hij het brandpunt wil zijn en neemt dat frame vervolgens voor het onderwerp. Dit creëert de illusie van een stilstaand beeld, waardoor de kijker recht in de ogen van het onderwerp kan kijken terwijl hij toch de achtergrond kan zien.

Een andere techniek die wordt gebruikt, staat bekend als de "paint and delete" -techniek. Dit is ook een techniek die veel professionele fotografen gebruiken, al heeft het minder met de foto zelf te maken, maar meer met het bewerken van de gemaakte foto's. Het wordt vaak gebruikt bij huwelijksfotografie, portretfotografie en meer.

Veel fotografen gebruiken nu Photoshop en andere bewerkingstechnieken om mooiere foto's te maken zonder de foto te hoeven bewerken. Ze hoeven alleen maar een deel van de afbeelding te verwijderen, een kleur te wijzigen of een nieuwe toe te voegen. om een ​​artistiek en creatief ogend shot te krijgen. Deze technieken worden zo populair dat ze door veel professionele fotografen worden gebruikt om trouwfoto's te maken die er zeer professioneel uitzien zonder op enigerlei wijze met de daadwerkelijke foto te hoeven knoeien.