Gemeenschappelijke componenten van een bewegingssensor

Er zijn doorgaans twee hoofdcategorieën bewegingsdetectoren, die beide een redelijk vergelijkbaar assortiment van verschillende technologische componenten bevatten. Hoewel sommige componenten binnen elke categorie uitwisselbaar zijn, zijn andere componenten mogelijk niet uitwisselbaar met elk type detector. Het doel van dit artikel is om een ​​overzicht te geven van de meest verwisselbare elektrische componenten voor een bewegingssensor.

Bewegingssensor

Een bewegingssensor is een gespecialiseerd onderdeel van een elektrisch systeem waarmee de huiseigenaar de mogelijke aanwezigheid in zijn huis of bedrijf van buitenaf kan detecteren. Er zijn over het algemeen twee hoofdcategorieën van deze systemen: de ene is een statische sensor die alleen beweging detecteert en het andere type is een bewegende sensor die beweging in een bepaald gebied detecteert. Statische bewegingssensoren focussen op een specifiek gebied en maken een "barrière" -vorm met een kleine magneet bevestigd aan een detector om een ​​detecteerbaar signaal te produceren. Sommige mensen geven er de voorkeur aan deze sensoren te gebruiken in kamers die geen directe toegang hebben tot de deuren of ramen. Dit zorgt indien nodig voor een gemakkelijkere toegangscontrole.

Een bewegingsdetectiesysteem bevat doorgaans een controller, een ontvanger, een aantal detectoren en een combinatie van een interne en externe signaalprocessor. Het type signaalprocessor dat wordt gebruikt, verschilt van fabrikant tot fabrikant. De meeste van deze systemen werken doorgaans op het niveau van laagfrequente wisselstroom, maar er zijn enkele systemen die wisselstroom (AC / DC) nodig hebben om goed te kunnen functioneren. Een doorsnee elektricien zou moeten kunnen helpen bij het bepalen van het type systeem dat voor uw behoeften moet worden gebruikt.

De volgende groep elektrische componenten die voor bewegingsdetectie worden gebruikt, omvat een versterker en een spanningsvolger. Een versterker zet het AC-signaal om in een betrouwbaarder analoog signaal. Een versterker wordt gebruikt om de analoge signaalsterkte te versterken, zodat deze betrouwbaarder en minder storingsgevoelig wordt. Een spanningsvolger fungeert als buffer voor het versterkte signaal zodat het zonder enige onderbreking door het systeem kan gaan. Een extra component die in veel bewegingssensoren wordt gebruikt, is een laagfrequente mixer. Dit is een type circuit dat het inkomende signaal versterkt met een lagere frequentie dan waar de daadwerkelijke bewegingsdetector mee is ontworpen.

De derde groep signaalprocessors die vaak worden aangetroffen in bewegingssensoren, omvat demodulatoren en decoders. Dit type processors wordt gebruikt om bepaalde inconsistenties in het signaal te corrigeren die kunnen optreden bij bepaalde typen detectoren. Deze inconsistenties staan ​​bekend als jitter en treden meestal op wanneer een component verschillende frequenties gebruikt om beweging te detecteren. Door het gebruik van deze processoren kunnen de juiste componentfrequenties worden toegepast op de verschillende componenten in het systeem. De decoder wordt ook gebruikt om het ontvangen signaal om te zetten in een bruikbaar analoog signaal. Als een component bijvoorbeeld een laagfrequente detector heeft maar ook beweging detecteert, zal de decoder dit compenseren door het signaal om te zetten in een andere frequentie die kan worden verwerkt met de juiste decoder om een ​​signaal van de hoogste kwaliteit mogelijk te maken.

Het is belangrijk voor de consument om de exacte componentfuncties te kennen voor een bewegingssensor die hij wil kopen. De informatie die hier wordt verstrekt, moet de informatie bevatten die nodig is om een ​​weloverwogen beslissing te nemen over het type systeem dat moet worden aangeschaft. Zodra de klant een weloverwogen beslissing heeft genomen over zijn behoeften en de technische specificaties die nodig zijn voor het systeem dat hij nodig heeft, is het belangrijk om contact op te nemen met de juiste elektricien om het installatieproces te bespreken.