Overspanningsbeveiliging

Overspanningsbeveiliging

Overspanningsbeveiliging is een zeer belangrijk onderdeel van uw apparatuur, of het werkt op een batterij of uit te voeren door elektriciteit. Dit wordt gebruikt om te waarborgen dat de elektronische componenten adequate wijze worden beschermd tegen onverwachte spanningspieken. De frequentie en ernst van de overspanning kan variëren met verschillende elektronische apparaten, maar voor elk onderdeel, kan de spanning van de beschermende werking overschrijdt.

Bescherming kan worden geboden op twee manieren: passief of actief. Passieve ontwerp is eenvoudig elektrische componenten die met elkaar verbonden en aan de belasting. Dergelijke ontwerpen kan effectief zijn in sommige gevallen, maar het is niet mogelijk om alle circuits en componenten te beschermen, in het bijzonder met een laag voltage toepassingen. Een actieve ontwerp is complexer en ingewikkeld, maar kan alle circuits en componenten te beschermen bij een groter aantal volt.

Spanningen in het traject van 3,3-12,8 volt veilig worden behandeld door de meeste elektronische onderdelen. Deze spanningen kunnen worden bereikt door samen te integreren apparaten, waar ze de kracht kunnen combineren van de belangrijkste spanning met enige macht zichzelf. Een voorbeeld van een dergelijke combinatie zou een typische elektrische belasting.

Met andere woorden, zal het spanningsniveau in het onderdeel worden gestabiliseerd met toepassing van een basisstroom. Basisstroom spanning gedeeld door de huidige. Als de voeding rechtstreeks is verbonden met de last, kan deze stroom creëren het gedeelte van de schakeling te verbinden met de belasting. Via voeding, zal de huidige worden teruggekoppeld naar de spanningsregelaar en daardoor wordt de spanning verlaagd door de spanningsregelaar.

Het vermogen van handvat voltage in deze spanningsniveaus zonder toevoer van het benodigde vermogen te stabiliseren wordt door meerdere spanningsdelers. Spanningsdelers zijn apparaten die spanning van de stroombron te gebruiken naast de spanning van de last. De uitgangsspanning van het systeem voortdurend gecontroleerd door de spanningsdeler. Als de waarde van de spanningsdeler verandert, kan de uitgangsspanning worden gewijzigd.

Opgemerkt wordt dat zelfs in het geval van een vaste toestand of noodvoeding vindt spanning nog steeds invloed op het systeem als geheel. Wanneer de voedingsspanning fluctueert, kan dit een negatieve invloed op de werking van elektronische componenten in het systeem. Het resulterende effect is dat de meeste elektronische inrichtingen kunnen worden beschadigd. Overspanningsbeveiliging is doorgaans voorzien van de elektronische inrichtingen die halfgeleider voedingen, maar niet normaal gedaan bij het gebruik van batterijen, die hogere voltages goede werking. Ook kan de bescherming niet worden gebruikt voor kleine batterij-aangedreven apparaten zoals wekkers, tv's, of zelfs computer beeldschermen en printers.

Het is ook belangrijk om op te merken dat de overspanning zal optreden als de spanning van de voeding van de aanbevolen maximum van de fabrikant overschrijdt. Hoewel het gemakkelijk is om de spanning van de apparatuur te controleren, is het belangrijk om te onthouden dat het niet mogelijk is om de werkelijke vermogen op een gegeven moment te controleren. Dit betekent dat alle testen van de apparatuur is waarschijnlijk gebaseerd op de aanbeveling van de fabrikant. Als het gaat om een ​​veilige werking moet dit voldoende zijn.

Er zijn verschillende soorten voltageregelgeving, die zal helpen om te gaan met de sterke stijging kwesties. De twee meest voorkomende soorten zijn de geschakelde vorm of omgekeerde polariteit, en de zichtlijn. Een derde type, soms aangeduid als DC spanningsregeling wordt gebruikt om stuurspanning boven de gespecificeerde belasting.

Bij het overwegen van overspanningsbeveiliging, is het essentieel om de feitelijke situatie te onderzoeken. Als de apparatuur heeft geen beveiliging tegen overbelasting, wordt de kans op overbelasting vrijwel gegarandeerd.

Zoals eerder vermeld, de spanning op het circuit is een functie van de hoeveelheid energie die in het apparaat. Als de spanning op de schakeling stijgt, de weerstand van de inrichting toeneemt, ook. Hoe groter de weerstand van de inrichting, des te meer kracht die nodig zal zijn om de spanning te verlagen.

Overspanningsbeveiliging is een belangrijk onderdeel van een elektrische installatie. De negatieve effecten van overbelasting kan leiden tot vele veiligheidskwesties, zodat ervoor te zorgen dat het systeem een ​​goede bescherming is noodzakelijk. als het gaat om apparaten die veel stroom verbruiken.