Cloudback-upoplossingen en -software

Een cloud, een online, beheerde of externe back-upservice, in sommige gevallen eenvoudigweg cloud-backup-as-a-Service genoemd, is in feite een systeem waarmee gebruikers een reeks computergebaseerde back-uptoepassingen kunnen verkrijgen die zijn ontworpen om een ​​back-up te maken van hun gegevens op internet. Sommige online back-upservices zijn webgebaseerde bedrijven die deze service via internet aan klanten aanbieden.

Cloud Backup

Een cloud is niets anders dan een cloud op basis van het gebruik. De clouddiensten die worden aangeboden door verschillende aanbieders van cloudhostingservices zijn divers en van sommige kan gratis of tegen minimale kosten gebruik worden gemaakt, terwijl andere een grote hoeveelheid geld nodig hebben om van de services gebruik te maken.

Sommige clouds slaan bepaalde gegevens zoals foto's, documenten, muziek en andere bestanden op een gecentraliseerde locatie op en geven de gebruiker toegang vanuit elk deel van de wereld. Dit type cloud bestaat meestal uit meerdere servers of privéservers, waar gebruikers toegang hebben tot de opgeslagen gegevens. Ze zijn in staat om de gegevens van de pc van de gebruiker naar de cloud over te brengen om ervoor te zorgen dat de gegevens veilig en ongewijzigd worden opgeslagen. Er zijn drie soorten cloudopslagservices op locatie, cloudgebaseerd en hybride.

Op locatie - De gegevens op het terrein worden beschermd met behulp van fysieke beveiligingsfuncties zoals firewalls en antivirussoftware. Cloudgebaseerde back-upservices worden meestal via internet gehost en gebruikers hoeven niet te gaan voor fysieke opslag. De gegevens worden opgeslagen op een externe server, toegankelijk via een browser via een beveiligd portaal, en de bestanden worden via internet overgedragen als ze met internet zijn verbonden. Sommige back-upservices bieden een keur aan services, zoals geplande, handmatige en automatische back-ups.

Hybrid-It omvat twee soorten cloudgebaseerde back-upsystemen. Enerzijds kan het cloudgebaseerde systeem een ​​mix zijn van on-premise back-upservice en cloudback-upservice, terwijl aan de andere kant de cloudgebaseerde service een lokaal systeem en een cloudback-upsysteem kan zijn met de on-premise software die als basis wordt gebruikt. Daarnaast is er het 'pay-once-you-use'-cloudsysteem dat volledig afhankelijk is van de cloud. aanvraag voor gegevensopslag en toegang. Het omvat ook een derde partij als extra serviceprovider.

Bedrijfscontinuïteitsback-up of BCA is een lokaal systeem dat is ontworpen om te voorkomen dat gevoelige gegevens ontoegankelijk worden in geval van een ramp. natuurrampen. Het wordt meestal door de serviceproviders aangeboden op basis van kostendekking en kan worden gebruikt wanneer uw organisatie nog actief is en de gegevens toegankelijk zijn. De gegevens die moeten worden opgeslagen op het cloudgebaseerde BCA-systeem, worden opgehaald nadat het herstelwerk is voltooid, zodat u niet hoeft te betalen voor het ophalen van de gegevens uit de opslag.

Het is Cloud Backup, een webgebaseerde back-upoplossing voor bedrijven. Het voordeel van deze methode is dat de back-upsoftware voor bedrijfscontinuïteit wordt geïnstalleerd op de infrastructuur van de organisatie en dat alle gegevens op één server worden opgeslagen. Deze dienst is ideaal voor kleine en middelgrote organisaties met vrij beperkte budgetten, omdat het zorgt voor maximale beschikbaarheid van data bij calamiteiten die het hele IT-netwerk kunnen treffen.

Kortom, de cloud heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes van internet als platform voor gegevensoverdracht en -opslag. Tegenwoordig kunnen gebruikers de best beschikbare service verkrijgen met behulp van online back-upsoftware. en diensten.

Het wordt aanbevolen om grondig onderzoek uit te voeren voordat u een cloudback-upsoftware kiest. Bovendien is het erg belangrijk om de kosteneffectiviteit van cloudgebaseerde back-upsoftware te analyseren en deze te vergelijken met on-premise back-upsoftware om een ​​optimale bedrijfscontinuïteit te garanderen.

Met behulp van cloudgebaseerde back-upsoftware krijgt u de mogelijkheid om uw gegevens snel op te halen en op te slaan, zelfs als uw hardware of netwerk offline is. Zo zorgt u ervoor dat uw gegevens ook bij calamiteiten altijd beschermd zijn.

Er zijn verschillende cloudgebaseerde back-upoplossingen. Enkele van de populaire zijn Carbon Copy Pro, Datadog, Microsoft Dynamics GP, enz. U kunt deze services gratis vinden of voor zowel beheerde als onbeheerde cloudback-up. U moet er echter voor zorgen dat de serviceprovider een bewezen staat van dienst heeft wat betreft het leveren van goede prestaties en betrouwbaarheid.