Bouw over: Isolair Onderdak

Het dak van een woning is één van de belangrijkste elementen als het om isolatie gaat. Een goede isolatie van het dak kan het verbruik van een woning flink terugdringen en zorgen voor een comfortabeler binnenklimaat. Er zijn verschillende manieren om het dak te isoleren, maar één van de meest toeristische manieren is het plaatsen van Isolair Onderdak. In deze tekst gaan we dieper in op wat Isolair Onderdak precies is, hoe het werkt en wat de voordelen zijn.

Wat is Isolair Onderdak?

Isolair Onderdak is een dakisolatiesysteem dat bestaat uit isolatieplaten die tussen de dakspanten geplaatst moeten worden. Deplaten isolatie zijn voorzien van een speciale, waterdichte folie die voorkomt dat er vocht in de isolatie terechtkomt. blijft de isolatiewaarde op lange termijn behouden en waardoor er geen schimmelvorming ontstaat.

Het bijzondere aan Isolair Onderdak is dat het niet alleen een goede isolatiewaarde heeft, maar zorgt ook voor een goede ventilatie van het dak. Door de luchtspouw tussen de isolatieplaten en de folie kan vocht dat in het dak ontstaat eenvoudigweg worden ontwikkeld. Hierdoor blijft het dak droog en ontstaat er geen houtrot.

Hoe werkt Isolair Onderdak?

Isolair Onderdak werkt volgens het principe van een damp-open dakisolatiesysteem. Dit houdt in dat er vocht vanuit de woning of de buitenlucht door de isolatie heen kan trekken. Het vocht wordt echter opgevangen door de folie en ingegraven via de luchtspouw.

Omdat de luchtspouw tussen de isolatieplaten en de folie voor ventilatie zorgt, blijft het dak koeler in de zomer. Dit zorgt voor een comfortabeler binnenklimaat en voorkomt dat het overdag erg warm wordt in de woning.

De voordelen van Isolair Onderdak

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van Isolair Onderdak. hebben we de belangrijkste voordelen op een opeenvolgende gezet.

Verbeterde isolatiewaarde

Het belangrijkste voordeel van Isolair Onderdak is de verbeterde isolatiewaarde. Het dak is één van de grootste oppervlakken van een woning en heeft een grote invloed op het verbruik. Door het plaatsen van Isolair Onderdak kan het verbruik van een woning aanzienlijk teruggedrongen worden en ontstaan ​​er een comfortabeler binnenklimaat.

Geen schimmelvorming

Een ander voordeel van Isolair Onderdak is dat de vloeibare folie schimmelvorming wordt voorkomen. Door vocht kan er schimmel ontstaan ​​in de isolatie, wat zorgt voor een ongezond leefklimaat en problemen met de constructie van het dak. Met Isolair Onderdak wordt dit voorkomen.

Ventilatie

Doordat Isolair Onderdak wordt verwarmd in ventilatie, blijft het dak koeler in de zomer. Dit zorgt voor een comfortabeler binnenklimaat en voorkomt dat het erg warm wordt in de woning. Daarnaast wordt vocht afvoer waardoor het dak droog blijft en er geen houtrot ontstaat.

Makkelijk te plaatsen

Isolair Onderdak kan eenvoudig tussen de dakspanten worden geplaatst. De maatisolatieplaten zijn licht en gemakkelijk op te snijden. Omdat het dak niet open hoeft te worden gemaakt, is het plaatsen van Isolair Onderdak relatief snel en gemakkelijk.

Conclusie

Isolair Onderdak is een efficiënt en eenvoudig te plaatsen dakisolatiesysteem. Door de verbeterde isolatiewaarde kan het verbruik van een woning aanzienlijk teruggedrongen worden en ontstaan ​​er een comfortabeler binnenklimaat. Daarnaast voorkomt Isolair Onderdak schimmelvorming en zorgt voor ventilatie van het dak. Isolair Onderdak is daarom een ​​uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een goede manier om het dak te isoleren.

Bouw

Interessante links